KARASU AVCILAR,ATICILAR VE BALIKÇILAR SPOR KULÜBÜ

Ana Sayfa
Av Resimlerimiz
Yurdumuzda Av Hayvanları
=> Ördek Avcılığı ve Mühre Kullanımı
=> Ördek Düdüğü Sesleri
=> Hayvan Sesleri
=> Bıldırcın
=> Üveyik
=> Çulluk
=> Su Çulluğu
=> Kervan Çulluğu
=> Kaya Güvercini
=> Gökçe Güvercin
=> Tahtalı
=> Kum Kekliği
=> Kaya Kekliği
=> Çil Keklik
=> Kınalı Keklik
=> Sülün
=> Kara Karga
=> Ekin Kargası
=> Küçük Karga
=> Saksağan
=> Ala Karga
=> Leş Kargası
=> Kara Tavuk
=> Sığırcık
=> Sakarmeke
=> Yeşilbaş Ördek
=> Altıngöz
=> Boz Ördek
=> Kara Ördek
=> Karabaş Patka
=> Tepeli Patka
=> Elmabaş Patka
=> Macar Ördeği
=> Çıkrıkçın
=> Kılkuyruk
=> Çamurcun
=> Fiyu
=> Bahri
=> Kaşıkgaga
=> Kadife Deniz Ördeği
=> Angıt
=> Sütlabi
=> Dik Kuyruk
=> Pasbaş
=> Suna
=> Sarı Asma
=> Mezgeldek
=> Kız Kuşu
=> Sakarca Kazı
=> Tavşan
=> Toy
=> Sansar
=> Tilki
=> Çakal
=> Kurt
=> Karaca
=> Geyik
=> Ayı
=> Yaban Domuzu
=> Kara Batak
=> Kızıl Boyunlu Batağan
=> kulaklı Batağan
=> Gri Balıkçıl
=> Balaban
=> Ötücü Kuğu
Av Köpekleri
Balık Avı
Tatlı Su Balık Avı
Deniz Balık Avı
İlk Yardım
Sıkça Sorulan Sorular
Av Yemekleri
İletişim
Ziyaretçi defteri
Sayaç
Malzeme Listesi
Yaban Domuzlarında Yaş Tespiti
Av Bayilerimiz
Avcılık Eğitimi Kurs Resimleri
Tahnit
Veteriner
Trap ve Tek Kurşun Atışları
Av Tüfeği Nasıl Temizlenir
Ruhsatsız Av Tüfekleri
Tüfek Tabanca Animasyonları
FİŞEK
ATIŞ ETKİNLİĞİMİZ
Kuran-ı Kerim de AV
BALİSTİK

KARASU AVCILAR,ATICILAR VE BALIKÇILAR SPOR KULÜBÜ



Güvercinler arasında enbüyük olanıdır, Boynunun iki yanındaki beyaz lekelerden ve kanatlarındaki beyaz banttan tanınır. Boyun kısmı parıltılı yeşil, göğüs koyu erguvani ve kanat uçları siyahtır. Kuyruk diğer güvercinlere göre uzuncadır. Gaga sarı, bacakları kırmızıdır. Boyu 40 cm. civarındadır. Sert kanat vuruşlarıyla uçar.Yapraklı ve ibreli ormanlarda, dağlık alanlarda yaşar. Ağaçsız ve kıraç bölgelerde pek görülmez. Her türlü tohum, otlar ve çeşitli böceklerle beslenir.Bereketli yıllarda 14-15-18 Büyük sürüler halinde görülür. Yuvasını ağaç dalları arasına, ağaç kovuklarına yapar. Dişi kuş 2 yumurta bırakır. Kuluçka süresi 15 – 18 gündür. Yılda iki kere kuluçkaya yatar. Yavrular 1 aylık olduklarında yem yer ve uçabilirler. Yavrular ikinci yaşın ortalarında eşeysel olgunluğa ulaşırlar.
TÜFEK SEÇİMİ
Tahtalı avında tavsiye edilecek tüfek, 2/1 veya 3/2 şokludur. Tahtalı, yavaş uçan bir kuştur tam üstüne atış yapmanız yeterlidir. Geçit yapan bir Tahtalı'ya atış yapacaksanız, size olan uzaklığı göz önüne alarak makul bir önleme vermeniz şarttır. Tahtalı size yeterince yaklaşana kadar kesinlikle hareket etmeyin çünkü en küçük hareket yüksek uçan tahtalı tarafından ayna gibi görülecektir.
FİŞEK SEÇİMİ
Fişek olarak 6-7 numara, saçma ağırlığı olarak 28-30 gr. arası namludan çıkar çıkmaz dağılmayan (Yüksük) uzun menzilli toplu giden fişekler tercih edilir. Fişeğin gramajını artırmak saçma adedini artırarak bir avantaj olarak görünüyorsa da fişeği hantallaştırmaktadır. Yani fişeğin sürati azalmaktadır düşük saçma gramajlı ancak barut hakkı fazla olan fişek yüksek geçen Tahtalı avında daha iyi netice verir. Tahtalı'nın, keklik ve turaç gibi kuşlara nazaran çok yavaş bir hayvan olduğu, vücudunun yağ ve kalın tüy tabakasıyla kaplı olması tahtalı'ya diğer kuşlara nazaran daha dayanıklılık sağlamaktadır. Düşük süratli saçma tahtalı'ya tam olarak etki etmemektedir..
Ruhsatlı bir kişi bir av gününde 3 adet Tahtalı avlayabilmektedir.

EK BİLGİ;

Tahtalı ile gökçe'nin arasındaki farklar. Tahtalı güvercin'den büyük boynundaki halkadan tanınır ve özellikle kışın sürü halinde gezer. Gökçe ise tahtalı'dan az büyük ve rengi duman grisi'dir. Genelde çift dolaşır, her iki türe yaz aylarında koru kenarlarında rastlamak mümkündür. tahtalı oldukça saçma taşıan bir kuş türü'dür, saçma yarasına olan direnci fazladır, etleri gevrek vee lezzetlidir.

Avcılığında plastik mühre kullanılır, mümkün ise göç veya yerli zamanda mühre2nin gözle görülecek en yüksek noktaua konması gerekir. Tahtalı üveyik gibi çok ürkek ve temkinlidir. buna karşın iyi teknik kullanarak çok verimli avcılığı yapılmaktadır.

Ormanlık yerler'de yüksek yerleri seçer. Konacakları yere önce öncü kuşlar gelir konar. İyice tehlikenin olmadığına karar verdiklerinde gidip sürüyü aynı bölgeye getirirler. bu yüzden göç zamanı buna dikkat edip sabredersek avlanma şansımız artar. Aksi taktirde ürkerler ise kesinlikle o bölgeye bir daha gelmezler. Kışın göç zamanı belli yerlerden geçtikleri için bu gibi oynak rotaları arazide önceden tespit etmekte fayda vardır. sisli vee rüzgarlı havalar'da alçak uçarlar. eğer birkaç tane avlamışsak bunları mühre gibi arazinin uygun yerlerine koymakta fayda vardır. Bu avda çok iyi gizlenmek ve kamufle olmak gerekir, İyi yer tutan ve iyi saklanan avcının mutlaka yüzü gülecektir.

AVIMIZA VE ÇEVREMİZE SAHİP ÇIKALIM. Karasu Avcıları

Başa Dön

Bugün 26 ziyaretçikişi burdaydı!
=> Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? O zaman burayı tıkla! <=
KARASU AVCILAR,ATICILAR VE BALIKÇILAR SPOR KULÜBÜ