KARASU AVCILAR,ATICILAR VE BALIKÇILAR SPOR KULÜBÜ

Ana Sayfa
Av Resimlerimiz
Yurdumuzda Av Hayvanları
=> Ördek Avcılığı ve Mühre Kullanımı
=> Ördek Düdüğü Sesleri
=> Hayvan Sesleri
=> Bıldırcın
=> Üveyik
=> Çulluk
=> Su Çulluğu
=> Kervan Çulluğu
=> Kaya Güvercini
=> Gökçe Güvercin
=> Tahtalı
=> Kum Kekliği
=> Kaya Kekliği
=> Çil Keklik
=> Kınalı Keklik
=> Sülün
=> Kara Karga
=> Ekin Kargası
=> Küçük Karga
=> Saksağan
=> Ala Karga
=> Leş Kargası
=> Kara Tavuk
=> Sığırcık
=> Sakarmeke
=> Yeşilbaş Ördek
=> Altıngöz
=> Boz Ördek
=> Kara Ördek
=> Karabaş Patka
=> Tepeli Patka
=> Elmabaş Patka
=> Macar Ördeği
=> Çıkrıkçın
=> Kılkuyruk
=> Çamurcun
=> Fiyu
=> Bahri
=> Kaşıkgaga
=> Kadife Deniz Ördeği
=> Angıt
=> Sütlabi
=> Dik Kuyruk
=> Pasbaş
=> Suna
=> Sarı Asma
=> Mezgeldek
=> Kız Kuşu
=> Sakarca Kazı
=> Tavşan
=> Toy
=> Sansar
=> Tilki
=> Çakal
=> Kurt
=> Karaca
=> Geyik
=> Ayı
=> Yaban Domuzu
=> Kara Batak
=> Kızıl Boyunlu Batağan
=> kulaklı Batağan
=> Gri Balıkçıl
=> Balaban
=> Ötücü Kuğu
Av Köpekleri
Balık Avı
Tatlı Su Balık Avı
Deniz Balık Avı
İlk Yardım
Sıkça Sorulan Sorular
Av Yemekleri
İletişim
Ziyaretçi defteri
Sayaç
Malzeme Listesi
Yaban Domuzlarında Yaş Tespiti
Av Bayilerimiz
Avcılık Eğitimi Kurs Resimleri
Tahnit
Veteriner
Trap ve Tek Kurşun Atışları
Av Tüfeği Nasıl Temizlenir
Ruhsatsız Av Tüfekleri
Tüfek Tabanca Animasyonları
FİŞEK
ATIŞ ETKİNLİĞİMİZ
Kuran-ı Kerim de AV
BALİSTİK

KARASU AVCILAR,ATICILAR VE BALIKÇILAR SPOR KULÜBÜ

Karabaş patka (Aythya marila) 
Anatidae familyasından küçük bir ördek türü.


Erkek.

Özellikleri

Uzunluğu 42-51 cm.’dir. Erkek ve dişinin görünümü birbirinden farklıdır. Bu ördek türü, tepeli patka ile karıştırabilinir.Erkek karabaş patka koyu yeşilimsi, yuvarlak bir başa sahiptir. Erkeğin göğsü, kuyruk alt ve üst tüyleri ile kanat üst-örtü tüyleri siyah renktedir. Vücut yan tüyleri beyaz ve gaga mavimsidir. Sırtı, tepeli patkadan farklı olarak gridir (tepeli patkada siyahtır). Üst kanat uçma tüyleri ile kanat altı beyazdır.Dişi, tepeli patkaya benzemesine rağmen, ondan gaga dibindeki beyazlık ve karın yanlarının daha açık olması ve tepesinin olmaması ile ayırt edilebilinir. Üst kanat uçma tüyleri, kanataltı ile karın beyazdır. Dişi ve erkeğin gözü sarı ve gagaları mavimsidir.

Üreme ve beslenme

Tek eşlidir. Yuvalarını yerde veya yüzer sazların üzerinde yaparlar. Yuvayı, bitkiler ve tüylerle döşemekte olup bu yuvaya yaklaşık 8-11 yumurta bırakırlar. Kuluçka süresi 26-28 gündür. Yavruların uçma süresi 40-45 gündür. Besinlerini, başlıca bitkiler ve omurgasız hayvanlar oluşturmaktadır.Dağılımları

 

 

Kış konuğudur. Ülkemizde Karadeniz ve Marmara Denizi’nin kıyılarında görülmektedir. Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’da gözlenmekte ve üremektedir.

AVIMIZA VE ÇEVREMİZE SAHİP ÇIKALIM. Karasu Avcıları




Başa Dön

Bugün 8 ziyaretçikişi burdaydı!
=> Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? O zaman burayı tıkla! <=
KARASU AVCILAR,ATICILAR VE BALIKÇILAR SPOR KULÜBÜ