KARASU AVCILAR,ATICILAR VE BALIKÇILAR SPOR KULÜBÜ

Ana Sayfa
Av Resimlerimiz
Yurdumuzda Av Hayvanları
=> Ördek Avcılığı ve Mühre Kullanımı
=> Ördek Düdüğü Sesleri
=> Hayvan Sesleri
=> Bıldırcın
=> Üveyik
=> Çulluk
=> Su Çulluğu
=> Kervan Çulluğu
=> Kaya Güvercini
=> Gökçe Güvercin
=> Tahtalı
=> Kum Kekliği
=> Kaya Kekliği
=> Çil Keklik
=> Kınalı Keklik
=> Sülün
=> Kara Karga
=> Ekin Kargası
=> Küçük Karga
=> Saksağan
=> Ala Karga
=> Leş Kargası
=> Kara Tavuk
=> Sığırcık
=> Sakarmeke
=> Yeşilbaş Ördek
=> Altıngöz
=> Boz Ördek
=> Kara Ördek
=> Karabaş Patka
=> Tepeli Patka
=> Elmabaş Patka
=> Macar Ördeği
=> Çıkrıkçın
=> Kılkuyruk
=> Çamurcun
=> Fiyu
=> Bahri
=> Kaşıkgaga
=> Kadife Deniz Ördeği
=> Angıt
=> Sütlabi
=> Dik Kuyruk
=> Pasbaş
=> Suna
=> Sarı Asma
=> Mezgeldek
=> Kız Kuşu
=> Sakarca Kazı
=> Tavşan
=> Toy
=> Sansar
=> Tilki
=> Çakal
=> Kurt
=> Karaca
=> Geyik
=> Ayı
=> Yaban Domuzu
=> Kara Batak
=> Kızıl Boyunlu Batağan
=> kulaklı Batağan
=> Gri Balıkçıl
=> Balaban
=> Ötücü Kuğu
Av Köpekleri
Balık Avı
İlk Yardım
Sıkça Sorulan Sorular
Av Yemekleri
İletişim
Ziyaretçi defteri
Sayaç
Malzeme Listesi
Yaban Domuzlarında Yaş Tespiti
Av Bayilerimiz
Avcılık Eğitimi Kurs Resimleri
Tahnit
Trap ve Tek Kurşun Atışları
Av Tüfeği Nasıl Temizlenir
Ruhsatsız Av Tüfekleri
FİŞEK
ATIŞ ETKİNLİĞİMİZ
Kuran-ı Kerim de AV
BALİSTİK
DERNEK OLAĞAN GENEL KURULU
2017 YENİ YÖNETİM VE DENETİM KURULU ÜYELERİMİZ
AV HABERLERİ

KARASU AVCILAR,ATICILAR VE BALIKÇILAR SPOR KULÜBÜ

Çakal (Canis Aureus


Uzunlukları 30-35 cm’lik kuyrukları birlikte 85-95 cm, ağırlıkları 7-11 kg arasında değişir. Altın çakalın (C. aureus) sırtı karaya, karnı beyaza çalar ve öbür bölümleri kirli sarıdır. Kara sırtlı çakalın (C. mesomelas) sırtı kara, postu pas kızılıdır. Boz renkteki çizgili çakalın (C. adustus) iki yanında belirsiz çizgiler vardır, kuyruğunun ucu da beyazdır. Canis cinsinin bütün öbür üyeleri gibi çakallarda akşamları ulurlar. İnsanlar çakalın ulumasını genellikle sırtlanınkinden daha ürkütücü bulurlar. Çakallar, kuyruk dibindeki bir bezin salgısı nedeniyle etraflarına pis bir koku yayar. 

Dağılımı ve yaşam alanları

Altın çakal, Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika’dan Güney Asya’ya kadar olan bölgede, kara sırtlı çakal ile çizgili çakal Güney ve Doğu Afrika’da yaşar. Türkiye’de en çok kıyı bölgelerindeki sık ormanlık ve çalılıklarda ayrıca Güney Doğu Anadolu’nun alçak kesimlerinde yaşar; iç bölgelerde görülmez. Açık arazilerde yaşamakla birlikte, çoğu kez yerleşme yerlerinin çevresine kadar sokulur.

Beslenme ve Yaşam Şekilleri

Çakallar, kırlık yerlerde yaşayan gececi hayvanlardır; gündüzleri genellikle çalılıkların ağaçlıkların arasına gizlenir, alacakaranlıkta avlanmaya çıkarlar. Bazen yalnız, bazen çiftler ya da sürüler halinde yaşar buldukları küçük hayvanlar, bitkiler ya da leşler halinde beslenirler. Sürüler halinde dolaştıklarında antilop ya da büyük hayvanları avladıkları da olur. Yalnızken bazen aslan bazen kaplan gibi yırtıcıların ardından giderek bu hayvanların ardından kalanları yerler.

Üreme

Çakallarda gebelik süresi 57-70 gün arasında değişir; dişi çakal bir oyuk ya da kavuğa sığınarak 2-7 arasında yavru doğurur. Kurtlar ve kır kurtları gibi çakallarda evcil köpeklerle çiftleşebilir.

 Kış konuğudur. Ülkemizde Karadeniz ve Marmara Denizi’nin kıyılarında görülmektedir. Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’da gözlenmekte ve üremektedir


AVIMIZA VE ÇEVREMİZE SAHİP ÇIKALIM. Karasu Avcıları



Başa Dön

 


Bugün 3 ziyaretçikişi burdaydı!
=> Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? O zaman burayı tıkla! <=
KARASU AVCILAR,ATICILAR VE BALIKÇILAR SPOR KULÜBÜ