KARASU AVCILAR,ATICILAR VE BALIKÇILAR SPOR KULÜBÜ

Ana Sayfa
Av Resimlerimiz
Yurdumuzda Av Hayvanları
=> Ördek Avcılığı ve Mühre Kullanımı
=> Ördek Düdüğü Sesleri
=> Hayvan Sesleri
=> Bıldırcın
=> Üveyik
=> Çulluk
=> Su Çulluğu
=> Kervan Çulluğu
=> Kaya Güvercini
=> Gökçe Güvercin
=> Tahtalı
=> Kum Kekliği
=> Kaya Kekliği
=> Çil Keklik
=> Kınalı Keklik
=> Sülün
=> Kara Karga
=> Ekin Kargası
=> Küçük Karga
=> Saksağan
=> Ala Karga
=> Leş Kargası
=> Kara Tavuk
=> Sığırcık
=> Sakarmeke
=> Yeşilbaş Ördek
=> Altıngöz
=> Boz Ördek
=> Kara Ördek
=> Karabaş Patka
=> Tepeli Patka
=> Elmabaş Patka
=> Macar Ördeği
=> Çıkrıkçın
=> Kılkuyruk
=> Çamurcun
=> Fiyu
=> Bahri
=> Kaşıkgaga
=> Kadife Deniz Ördeği
=> Angıt
=> Sütlabi
=> Dik Kuyruk
=> Pasbaş
=> Suna
=> Sarı Asma
=> Mezgeldek
=> Kız Kuşu
=> Sakarca Kazı
=> Tavşan
=> Toy
=> Sansar
=> Tilki
=> Çakal
=> Kurt
=> Karaca
=> Geyik
=> Ayı
=> Yaban Domuzu
=> Kara Batak
=> Kızıl Boyunlu Batağan
=> kulaklı Batağan
=> Gri Balıkçıl
=> Balaban
=> Ötücü Kuğu
Av Köpekleri
Balık Avı
İlk Yardım
Sıkça Sorulan Sorular
Av Yemekleri
İletişim
Ziyaretçi defteri
Sayaç
Malzeme Listesi
Yaban Domuzlarında Yaş Tespiti
Av Bayilerimiz
Avcılık Eğitimi Kurs Resimleri
Tahnit
Trap ve Tek Kurşun Atışları
Av Tüfeği Nasıl Temizlenir
Ruhsatsız Av Tüfekleri
FİŞEK
ATIŞ ETKİNLİĞİMİZ
Kuran-ı Kerim de AV
BALİSTİK
DERNEK OLAĞAN GENEL KURULU
2017 YENİ YÖNETİM VE DENETİM KURULU ÜYELERİMİZ
AV HABERLERİ

KARASU AVCILAR,ATICILAR VE BALIKÇILAR SPOR KULÜBÜ



 

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞINCA KORUMA ALTINA ALINAN TÜRLER ARASINDADIR.


Ötücü kuğu (Cygnus cygnus), ördekgiller (Anatidae) familyasına ait ötücü bir kuğu türü.

140-160 cm boyunda, 205-235 cm kanat genişliğindedir. 8-15 kg arası ağırlıktadır. Köşeli bir başa ve sarıdan siyaha değişkenlik gösteren bir gagaya sahiptir.

Ötücü kuğular, özellikle büyüme dönemlerinde vücut ağırlığını kaldıramayan bacakları için, yüzecebilecekleri geniş sulak alanlara ihtiyaç duyarlar. Zamanlarının çoğunu yüzerek, suda yiyecek arayarak ve dipte yetişen bitkileri yiyerek geçirirler.

Ötüşleri, derinden gelen kaz sesine benzer. Boyutlarına rağmen iyi uçucu kuşlardır. Kışları geçirmek üzere yüzlerce mil katlederek kuzey Avrupa ve doğu Asya'ya göç ederler. Subarktik Avrasya'da ürerler.

Ötücü kuğular, yaşamlarını çift olarak geçirirler, yavruları kış boyunca onlarla kalır, bazen daha önceki yavrular da onlara katılır. Üreme yerlerini sulak alanlar olarak seçerler, yarı evcilleşmiş kuşlar suya yakın olan yerlere yuva yaparlar. Dişi ve erkek yuvayı birlikte inşa ederler, erkek dişi kuluçkadayken yuvayı korur. Dişiler genellikle 4 ila 7 (12 de olabilir) yumurta bırakırlar. Yavrular gri-kahverengi tüyleriyle 36 gün sonra yumurtadan çıkarlar. 120 ila 150 gün arası uçarlar.

AVIMIZA VE ÇEVREMİZE SAHİP ÇIKALIM. Karasu Avcıları


Bugün 3 ziyaretçikişi burdaydı!
=> Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? O zaman burayı tıkla! <=
KARASU AVCILAR,ATICILAR VE BALIKÇILAR SPOR KULÜBÜ